מתן ביטוי לרקע המקצועי
ייתכן שבצבא היית מהנדס חלליות קרב סייבר דיגיטאליות ועם השחרור, תכתוב קורות חיים בחמש דקות ותשיג במהירות עבודה בסטארט אפ מבטיח בתחום זה. אבל יותר סביר שלא. העבודה בצבא גם שונה למדי מבחינות מסוימות מזו שבאזרחות. למרות זאת, בשירות הצבאי כלולות פעמים רבות הכשרות וגם ניסיון מעשי, אשר עשויים להיות רלוונטיים למשרות שונות באזרחות - רקע קרבי לתפקידי אבטחה, ניסיון כחובש, רקע בהדרכה, בפיקוד ועוד. למעשה, יש לא מעט מסלולי שרות בצבא, שמי שיוצא מהם הוא בעל הכשרה וגם ניסיון, שמספיקים בהחלט בכדי להשיג משרות בסיסיות בתחומים שונים.
להבין את ההבדלים
בחיפוש עבודה באזרחות, חשוב לשים לב להבדלים בין השרות הצבאי לחיים האזרחיים. היבט זה, עשוי להיות משמעותי גם בכתיבת קורות החיים. למשל מבחינת שימוש במושגים צבאיים וסלנג וכן מבחינת אופי העבודה המקצועית עצמה. עוד דוגמה, הוא ההבדל שבין "פיקוד" לבין "ניהול". זה קרוב (והניסיון בפיקוד עשוי להיות רב ערך בקורות החיים), אבל לא בדיוק אותו דבר.
למצות את המעט שיש
את המעט שיש לכם לכתוב בשלב זה, כדאי למצות במסגרת קורות החיים. כמובן, רק כל עוד זה ממש לעניין, בהקשר המשרה שאליה פונים. אל תדאגו אם זה יוצא קצר מדי - אחת הטעויות הנפוצות בקורות חיים היא דווקא להאריך יותר מדי! תארו בקצרה את השרות הצבאי, כולל קורסים, דברים שהיו באחריותכם, תעודות הערכה והצטיינות. הציגו את כל הקשור להשכלתכם לפני השרות. ייתכן שתרצו לפרט עבודות שהיו לכם לפני השרות או עבודות זמניות שעשיתם מאז השחרור. עזרתם למשפחה בעסק? אפילו זה יכול להיות טוב. חשוב להבין, שפרטי מידע כאלה מעידים גם על אופי, "ראש גדול" מוטיבציה וכדומה. בכל מקרה, אין מה לדאוג יותר מדי לגבי מיעוט הניסיון והרקע, מאחר שיודעים שאתם חיילים משוחררים וזה צפוי.
להכיר את הפורמט
מבחינה טכנית, חשוב כמובן להכיר את הפורמט של קורות החיים המקובלים, שאיננו מסובך במיוחד - דוגמא לקורות חיים תמחיש זאת במהירות. מתחילים עם פרטים אישיים ופרטי קשר עדכניים (ומדויקים! שימו לב לפרטים), ממשיכים בפרטי השרות הצבאי, ההשכלה, הניסיון התעסוקתי וידע בשפות. לאחר מכן, ניתן לציין כל דבר נוסף, שאולי רלוונטי למשרה. למשל, ניסיון אישי בסנפלינג, אם אתם פונים לעבודה של ניקוי חלונות בשיטה זו.