דוגמא למכתב מקדים לקורות חיים

אם גם אתם מחפשים עבודה אתם וודאי יודעים שהמסמך החשוב ביותר בתהליך החיפוש הוא קורות חיים. אנחנו מקווים שהשקעתם בכתיבת קורות חיים שלכם בצורה הטובה ביותר כדי שהמעסיק הפוטנציאלי יבחן את מועמדותכם ברצינות ויזמין דווקא אתכם להגיע לשלב ראיון העבודה. אבל, שימו לב לבעיה: גם אם השקעתם המון מחשבה במסמך קורות החיים בסופו של דבר הוא תמיד יהיה מנוסח כרשימה לקונית ותמציתית של העיסוקים וההישגים שלכם אבל אינה מצליחה לשדר מי אתם באמת על שלל כישרונותיכם וצדדי האישיות הרבגוניים שלכם ולהעביר מסר עם טאצ' אישי כפי שבאמת הייתם רוצים . לכן, אנחנו ממליצים בנוסף למסמך קורות לצרף גם מכתב נלווה בו יהיה לכם יותר מקום לחופש הבעה ולביטוי עצמי . אם אתם תוהים כיצד יש לכתוב אותו על מנת שהוא יהיה מוצלח ויעיל, כדאי שתקראו את המאמר הבא.


למה חשוב לצרף מכתב מקדים לקורות חיים?

לא פעם, מכתב אישי ומקדים הוא זה שישפיע על המעסיק ויגרום לו לבחור דווקא בכם כמועמדים לשלב הבא והוא הזימון לראיון עבודה. מטרת המכתב האישי הוא להשאיר רושם טוב אצל המעסיק ולבדל אתכם משאר המתחרים על המשרה.

כיצד בונים מכתב מקדים?

הנה כמה טיפים שיסייעו לכם לבנות את המכתב המקדים בצורה נכונה, על מנת שהמעסיק יקרא אותו ועל מנת שהוא יספק את הרושם הנדרש:

ראשית כל, יש לכתוב מכתב מקדים קצר וקולע שמכיל בין פסקה אחת לשלוש פסקות. כלל הפסקות צריכות להיות ענייניות. חשוב שתזכרו שאיש גיוס לא יקרא מכתב מורכב מדי או מלא תיאורים. מכתב ארוך ומורכב ירתיע אותו ולרוב הוא יבחר לדלג עליו ולעיתים לא לפתוח גם את קורות החיים שצורפו אליו.

מכתב מקדים חייב להיות מקורי ולהיכתב באופן פרטני בהתאם לכל משרה. המכתב צריך לשקף את ההתאמה שלכם לתפקיד כזה או אחר בחברה מסוימת. המגייס שיקרא את המכתב לרוב יבחין בין פניה אותנטית לבין מכתב משוכפל שצירפתם לכל קורות החיים ועל כן, הקפידו על פניה אותנטית כמכתב מקדים לכל קורות חיים.

חשוב שתימנעו מחזרות. תדגישו או תוסיפו פרטים שלא קיימים בקורות החיים שלכם או שלא בולטים מספיק בקורות החיים שלכם. אל תצטטו במכתב מתוך קורות החיים.

חשוב מאוד להתייחס לחברה עצמה ולתפקיד עצמו ולציין את הסיבה שלכם למשיכה לתפקיד שאתם מגישים מועמדות אליו.

חשוב להוסיף משפט מסכם שמבטא את הרצון והנכונות שלכם להמשך התקשרות עם החברה, אפשר לציין שתשמחו להגיע לראיון, ללמוד על השלבים הבאים במיון, לשלוח מצגת מקצועית או כל דבר אחר.

כדאי להימנע מקלישאות או סיסמאות במכתב. כמו כן, יש להימנע מלמכור את עצמכם יתר על המידה. יש להשתמש בשפה יפה ותקנית. חשוב לבדוק את המכתב בסוף ולבצע הגהה סופית.

אם בצעתם מחקר על החברה המגייסת, כדאי להוסיף פרטים רלוונטיים שיעידו על הבקיאות שלכם כגון: פיתוחים מיוחדים או פרויקטים מיוחדים של החברה שהרשימו אתכם. אם נודע לכם על המשרה מפי איש קשר משותף או עובד החברה יש לציין את זה מיד בתחילת המכתב. כדאי להוסיף את פרטי ההתקשרות שלכם גם במכתב המקדים.