מה למקם ראשון בקורות חיים

לכאורה אין דבר פשוט יותר מכתיבת קורות חיים. כל שעלינו לעשות הוא לציין את הניסיון וההשכלה שלנו ולחכות שהמגייסים יצרו איתנו קשר. אך בפועל, לא רק התוכן חשוב, אלא גם הצורה ואופן הכתיבה.

לכאורה אין דבר פשוט יותר מכתיבת קורות חיים. כל שעלינו לעשות הוא לציין את הניסיון וההשכלה שלנו ולחכות שהמגייסים יצרו איתנו קשר. אך בפועל, לא רק התוכן חשוב, אלא גם הצורה ואופן הכתיבה. קורות חיים עמוסים מדי או קצרים, קורות חיים המוגשים בפורמט לא מסודר וקשה לקריאה – כל אלו יעבירו את קורות החיים שלכם לסל הגריסה. אז מה צריך להיות בקורות החיים ומה לכתוב קודם? כל הפרטים מייד.

מי אני?

לפני הכול, קורות החיים צריכים להיות קלים לקריאה ולהתמצאות. בסופו של דבר, המטרה הראשונית של המועמד היא לאפשר למגייס כוח האדם לאתר במהירות את המידע הנחוץ לו. לכן, בראש העמוד ציינו את הפרטים הבסיסיים ביותר שלכם, שם פרטי, שם משפחה וכמובן את פרטי ההתקשרות. שימו לב, לקורות החיים אין צורך להוסיף תמונה, ולמעשה היא עלולה לפגוע בסיכויים שלכם להתקבל, גם כאשר מדובר בתמונה טובה לטעמכם. תמונות עלולות ליצור אסוציאציות אצל המגייס, להזכיר לו אולי אנשים שהכיר, ולפעמים היא מסיטה את תשומת הלב מהעיקר – ההשכלה שלכם, הניסיון והכישורים שבזכותם תוכלו לקבל את המשרה.

מה עשיתי?

אז אחרי הצגת הפרטים האישיים הבסיסיים – איך כותבים קורות חיים? נקודת המוצא בכתיבת קורות החיים היא לסקרן את המגייס ולגרום לו להזמין אתכם לראיון העבודה. לכן, בראש קורות החיים עליכם לציין את הנתונים הרלוונטיים למשרה הספציפית. אם למשל אתם מגישים מועמדות למשרת עיצוב גרפי, התחילו בציון כל אותם מקומות עבודה הקשורים לתחום זה. אם עבדתם במשרות זמניות שאינן רלוונטיות להצעת העבודה, למשל מלצרות, רצוי לשקול למחוק אותן, בפרט כאשר מדובר בכמות רבה של משרות קצרות מועד. אם תרצו תוכלו לפרט קצת (קצת!) על התפקיד שמילאתם בכל משרה ועל התרומה שלכם למקום העבודה הקודם. לדוגמה, אם ניהלתם פרויקט מורכב פרי יוזמתכם (הרלוונטי למשרה) או אם הצלחתם לגבש דרכי עבודה יעילות יותר במקום העבודה – רק שימו לב לא להגזים.

עיצוב קורות החיים

קורות החיים צריכים להבליט את הכישורים והניסיון הרלוונטיים למשרה, אך חשוב גם להגיש את כל הטוב הזה בצורה מזמינה. הנה כמה טיפים:

  • בחיר גופן: טקסט קורות החיים צריך להיות קריא. בחרו בגופן סטנדרטי וקל לקריאה, והימנעו מגופנים מסוגננים מדי העלולים לעייף את העיניים.

  • עיצוב פשוט ונגיש: ברוב המקרים, מומלץ לבחור בעיצוב "נקי" בלי יותר מדי עיטורים. מומלץ ליצור הפרדה ברורה בין נושאים שונים (למשל ניסיון והשכלה) ולפתוח את קורות החיים בנקודות החוזק שלכם. אם עוד לא צברתם ניסיון בעולם העבודה, התחילו בהשכלה שרכשתם ובכישורים הרלוונטיים למשרה.

  • אחידות: הקפידו על מראה אחיד – בחרו באותו פונט, באותו מרווח בין השורות, באותם בולטים, ואם הדגשתם כותרת אחת, הדגישו את השאר. מראה אחיד יוצר "סדר בעיניים" ומדגים למגייס כי אתם מסוגלים לראות גם את התמונה השלמה.