מה הכי חשוב לציין בקורות החיים

בתהליך חיפוש העבודה אנחנו משקיעים מחשבה רבה בשלב הריאיון. אנחנו מתלבטים מה לספר על הניסיון התעסוקתי שלנו וכמובן חוששים משאלות מכשילות ואישיות מדי. אך על מנת שנגיע לאותו הריאיון הנכסף, עלינו קודם כל לשים לב לקורות החיים שלנו. קורות החיים שלנו הם כרטיס הביקור הראשוני שלנו, והם אלו העשויים לקבוע אם אכן נעבור לשלב הבא בתהליך הגיוס.

מבנה קורות החיים

אומנם אנחנו משתדלים לפעול על פי הפתגם הידוע "אל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו", אך אי אפשר להתעלם מכך שהמראה של קורות החיים שלנו משפיע משמעותית על הסיכויים שלנו להתקבל לראיון. קורות חיים הכתובים בצורה בלתי מסודרת, בפונט משתנה או בפונט קשה לקריאה יקטינו את הסיכוי שלנו להתקדם בתהליך הגיוס. – ראשית הקדישו קצת זמן להרכבת מבנה קורות החיים שלכם.

אז איך עושים את זה? אם תחפשו בגוגל איך כותבים קורות חיים, סביר להניח שתקבלו אין ספור פורמטים שונים לכתיבה של קו"ח. המבחר הזה עשוי לבלבל, ולכן נסו להתמקד בשלושה פורמטים שנראים לכם המתאימים ביותר, באופן כללי, קו"ח צריכים לציית לכללים הבאים:

  • פרטי קשר: כדי שהמגייס ימצא את פרטי יצירת הקשר בקלות, מומלץ לציין אותם כבר בראש העמוד בצורה גלויה לעין. אל תשכחו לוודא שהפרטים עדכניים, וציינו שם מלא, טלפון וכתובת דוא"ל. אם כתובת המגורים עשויה לסייע לכם להתקבל לתפקיד (למשל אם נדרשים מגורים הקרובים למקום העבודה). ניתן לציין גם אותה.

  • חלוקה ברורה: קו"ח צריכים להיות מחולקים באופן ברור לפי נושאים – השכלה, ניסיון תעסוקתי, שירות צבאי/לאומי, וכיוצא בזה. כך תקלו על המגייס למצוא את המידע שמעניין אותו, ותיצרו עליו רושם חיובי יותר.

  • עיצוב: בדרך כלל, מומלץ לבחור בעיצוב נקי המאפשר התמצאות קלה. עם זאת, כאשר מדובר בהגשת מועמדות למשרות הדורשות יצירתיות רבה יחסית (למשל בתחום הגרפיקה) אפשר קצת "להשתגע".

ניסיון תעסוקתי או השכלה – מה יותר חשוב?

זוהי אחת השאלות הנפוצות ביותר, אך בדרך כלל תהיה לה תשובה פשוטה יחסית. אם אתם בעלי ניסיון עשיר ומגוון בתחום הרלוונטי למשרה, רצוי לפתוח את קורות החיים בניסיון התעסוקתי שלכם. בשורה התחתונה – זהו המדד העיקרי שאותו יבחנו המגייסים. הם ירצו לשמוע מי היו המעסיקים הקודמים שלכם, ומה היה אופי העבודה. אך ניסיון הוא כאמור נרכש, ומי שזה עתה סיים את לימודיו לא תמיד יהיה בעל הניסיון הרלוונטי למשרה. במקרה זה, רצוי דווקא להדגיש את ההשכלה ואף לציין תחומי התמחות העשויים לעניין את המגייסים.

פרטים נוספים שאפשר לשלב בקו"ח

נכון, מגייסים יקדישו את עיקר תשומת הלב שלהם לניסיון התעסוקתי שלכם, אך לעיתים הם עשויים לחפש דווקא מועמדים החדשים בתחום. לפעמים דווקא אדם שלא צבר הרבה ותק בתחום מסוים יהיה בעל נקודת מבט מרעננת יותר ונכונות ללמוד- לכן, אל תוותרו, וציינו בקו"ח את כל אותם היתרונות ההופכים אתכם למועמדים אידאלים:

  • הישגים בתחום ההשכלה: אם הגעתם להישגים מרשימים בעת הלימודים או אם עברתם התמחות בתחום רלוונטי ניתן להדגיש נושא זה בקו"ח.

  • המלצות: המלצות של מעסיקים קודמים, או המלצות של מרצים יכולות לסייע לכם בתחילת הדרך.

  • אתר: אם יש לכם אתר אישי שבניתם והוא רלוונטי למשרה ניתן בהחלט לציין אותו בקו"ח כדי לאפשר למגייס להתרשם מהיכולות שלכם.

  • ניסיון התנדבותי: רבים בוחרים להתנדב או להעניק את שירותיהם ללא תשלום בתחילת דרכם. באופן זה הם צוברים ניסיון ולומדים להכיר את התחום בשטח. במקרה זה, אפשר בהחלט לציין את ההתנסות הזאת כניסיון בתחום, רק חשוב להדגיש כי מדובר בשירות שנתתם ללא תשלום.