אספו מידע מקדים
טיפים לראיון עבודה מתחילים עם הכנה מוקדמת, עם איסוף מידע על הצד השני כדי להגיע מוכנים יותר. יידע הוא כוח ואתם צריכים להכיר את החברה אליה אתם רוצים להתקבל וזה אומר מי החברה? מהם תחומי הפעילות שלה? (גם אלו שלא רלוונטיים למשרה שאתם מיועדים אליה) כמה זמן היא קיימת וכל מידע אחר עליה. אם תדעו גם על זה שעומד לראיין אתכם זה יהיה עוד יותר טוב.
התלבשו בהתאם
זה אולי נראה ברור, אבל יש לא מעט מועמדים לעבודה שלא מתייחסים למראה החיצוני ברצינות וחושבים שהנתונים שלהם הם אלו שישחקו בשבילם. אבל כידוע אין תחליף לרושם ראשוני והלבוש צריך להיות בהתאם לקוד מסוים, בהתאם לחברה ובהתאם לתפקיד המיועד. אם תיכנסו לראיון עבודה לתפקיד ניהולי עם טישרט, מכנסיים קצרים וסנדלים נקודת הפתיחה שלכם כבר תהיה בעייתית.
ספרו על עצמכם לעצמכם
הבקשה הראשונה של המראיין בראיון עבודה תהיה בסבירות גבוהה - "ספר על עצמך". אם אתם לא מאלו שמלאים בביטחון עצמי ותמיד יודעים לדבר לעניין, תעשו עבודת הכנה בבית. תכינו מעין נאום של "מי אני" ולמה אתם רוצים את העבודה
תתלהבו מהתפקיד המוצע לכם
מעסיקים עתידיים אוהבים לדעת שהמועמדים באמת רוצים את התפקיד, מה שיגרום להם להיות עובדים איכותיים ופרודוקטיביים. במהלך הראיון אתם צריכים להראות שאתם ממש רוצים את התפקיד, שהוא מעניין אתכם וזה בדיוק מה שאתם מחפשים. המסר מבחינתכם צריך להיות שאתם רוצים להמשיך לשלב הבא.
אל תענו ב"כן ולא"
אחד הדברים שמרשימים מראיינים הוא וורבליות של מרואיינים. הם לא רוצים לעבוד קשה מידי ורוצים שהמרואיין ידבר ויספר, כדי שיהיה להם קל יותר להכיר אותו. זו הסיבה שאתם צריכים לפרט על כל שאלה שאתם נשאלים. מצד שני, אל תגזימו. אתם צריכים לדעת מתי לעצור.
שפת גוף
שפת הגוף יכולה להשליך על הרושם שתשאירו. שבו או עמדו זקוף, היו חייכניים וסימפטיים, הימנעו מתנועות גפיים לא רגועות ונסו לשדר כמה שיותר נועם ורוגע. זה אומנם לא פשוט לאלו שלחוצים במצבים כאלו אבל תרגול מקדים גם של ישיבה מול המראיין יכולים לסייע בצורה משמעותית.