5 דגשים לכתיבת קורות חיים

לקורות החיים שלכם יש מטרה מרכזית אחת – לעבור את הסלקציה הראשונית של מגייסי כוח אדם. המסמך היחיד הזה הוא שייקבע את הרושם הראשוני שתיצרו, ואם תכתבו אותו נכון ייתכן שתתקדמו לשלב הראיון. אז מהם הדברים החשובים שאתם צריכים לדעת על כתיבת קורות חיים? הנה כמה דגשים.

פרטים אישיים

בכל קורות חיים צריך כמובן לכתוב את הפרטים האישיים הבסיסיים שלכם. פרטים אלו צריכים לכלול את השם המלא ואת פרטי יצירת הקשר שלכם: מספר טלפון, כתובת מגורים (אם רלוונטי), קישור לפרופיל Linkedin מקצועי וכתובת דוא"ל. זה המקום להזכיר שייתכן כי הגיע הזמן לעדכן את כתובת הדוא"ל שלכם. אם פתחתם לדוגמה את החשבון כשהייתם בתיכון ואתם "תקועים" עם כתובת בסגנון [email protected] אולי כדאי להחליף אותה לכתובת קצת יותר "רצינית".

נקודה חשובה נוספת: ישנם פרטים שאין צורך, ולעיתים אף לא מומלץ לציין בקורות החיים. מצב משפחתי, גיל, תמונה – כל אלו כדאי שלא להכניס לפרטים האישיים מכיוון שהם עלולים ליצור דעות קדומות מצד המגייסים. ונקודה אחרונה לסיום – הפרטים האישיים צריכים להופיע באופן ברור ונגיש בקורות החיים כדי להקל על המגייס למצוא אותם.

מראה קורות החיים

אחד הכללים המרכזיים של כתיבת קורות חיים נוגע לא לתוכן דווקא אלא למראה. הנה כמה טעויות שמאוד רצוי להימנע מהם: כתב קטן מדי או גדול מדי, פונט משתנה, רווחים גדולים או קטנים מדי וצבעוניות רבה. כל אלו פוגעים ברמת הקריאות של המסמך ועלולים להקשות על המגייס לאתר את הנקודות המרכזיות שבזכותן הוא עשוי לבחור בכם לתפקיד.

אז מה כן? הקפידו על מראה אחד, ובחרו בפונט סטנדרטי בגודל 12 סטנדרטי. אם תרצו לקבל השראה, תוכלו למצוא אין-סוף דוגמאות לפורמטים של קורות חיים ברשת ולבחור את הפורמט המועדף עליכם. אך למרות הנחיה זו, יש גם יוצאים מן הכלל; אם אתם פונים למשרה המיועדת למשל למעצבים גרפיים או לתחום יצירתי אחר, אפשר דווקא לעצב את קורות החיים באופן קצת יותר ייחודי שימשוך את העין יוכיח את היכולות שלכם.

ממקום העבודה האחרון לראשון

בדרך כלל, כאשר נרצה לספר על ההיסטוריה של אדם או של עם מסוים אנחנו נדבוק בסדר הכרונולוגי של האירועים. נתחיל מתקופת הילדות, נספר על אירועים מכוננים ומשם נמשיך להישגים של אותו האדם בבגרותו.

אבל זה לא מה שהמגייסים מחפשים. זמנם קצר בדרך כלל והם קוראים לפעמים מאות קורות חיים ביום. הם פחות רוצים לשמוע על עבודת המלצרות של שנות הלימודים העליזות, והם יעדיפו שתתחילו דווקא במקומות העבודה הרלוונטיים לתפקיד. לכן, הדגישו תפקידים ומקומות עבודה שמוכיחים ניסיון בתחום המבוקש, ואם יש לכם ניסיון עבודה עשיר, אפשר בהחלט לוותר על עבודות זמניות מלפני עשר שנים.

לספר, אבל בקיצור

נדגיש שוב את מה כבר הזכרנו – מגייסי כוח אדם מחפשים את השורה התחתונה. יש כמה כללים מנחים שיסייעו לכם לכתוב נכון על הניסיון התעסקותי שלכם. קודם כל, אל תייפו את המציאות. אם אתם לא מכירים תוכנה מסוימת, אם לא צברתם ניסיון בתחום כלשהו ואם אין לכם ידע בנושא מסוים אל תכתבו את זה בקורות החיים. מה כן מומלץ לעשות? לספר בקצרה (לא יותר ממשפט) על כל תפקיד, ואם לתפקיד זה יש "טייטל" רשמי ציינו אותו.

אל תוותרו על הגהה

לסיום, הנה אחד הדגשים החשובים ביותר שלכתיבת קורות חיים: אחרי שסיימתם לכתוב אותם קראו שוב, כמה פעמים. כולנו עושים שגיאות כתיב ולכולנו יש לעיתים ניסוחים מוזרים אך המגייס לא צריך לדעת את זה. שגיאות או בעיות ניסוח בקורות החיים, רווחים וקפיצות בטקסט יוצרים רושם לא רציני. בצעו הגהה יסודית לקורות החיים לפני שאתם שולחים אותם, ואם צריך – היעזרו באנשי מקצועי שיסייעו לכם למטב את קורות החיים בהתאם למשרה המבוקשת.