רוצים לנהל? כך תכתבו קורות חיים

בשנים האחרונות, עלתה המודעות לחשיבות הטופס של קורות החיים, זה שרובנו מכינים בעיניים טרוטות מול המסך אחרי עוד יום של עבודה בג'וב שאנחנו לא אוהבים או לא מסופקים ממנו, ומקווים להגיע לעבודת החלומות שלנו במקום אחר. קשה להגזים בחשיבות של טופס קורות החיים, שהוא בעצם הפנים שלכם אל מול החברה או המעסיק שאצלו אתם רוצים להתקבל לעבודה. יותר מכך, היום לא מדובר בטופס אחד של קורות חיים. מדובר על פרופיל לינקדאין (LinkedIn), פייסבוק, ומה לא. הדבר נכון אפילו יותר כאשר אתם רוצים לנהל. ישנם המוני אנשים שם בחוץ שרוצים גם הם לקבל משרה של ניהול, ולכן אתם צריכים להראות למעסיק הפוטנציאלי שלכם פרופיל שהוא לא ישכח, כזה שיגרום לו בוודאות לזמן אתכם לראיון.

למה שלא אכתוב את קורות החיים שלי בעצמי?

אתם יכולים לכתוב את קורות החיים שלכם בעצמכם, ודאי שאתם יכולים. זה אמנם לא המקצוע שלכם ואין לכם ניסיון בזה, אבל אין סיבה שלא תנסו. קחו לכם דף, והקלידו לתוכו את קורות החיים שהייתם רוצים לשלוח למעסיק. בכתיבה של קורות החיים שלכם חשוב מאוד לכלול פרטים מזהים עליכם (כמו שם מלא, מספר פלאפון, כתובת דואר אלקטרוני ועוד פרטים שנראים לכם חשובים), השכלה (כזו רלוונטית. לדוגמה, אין צורך לכלול את בית הספר היסודי שבו למדתם), ניסיון מקצועי ו/או שירות צבאי/לאומי (אלה יכולים להיות משמעותיים במיוחד עבור צעירים שהינם חדשים בשוק העבודה) והמלצות אם יש לכם. חוץ מזה ניתן להוסיף מידע שנראה לכם רלוונטי (קישור לפרופיל לינקדאין, רשימת מאמרים שפרסמתם, וכדומה).

כתיבה של קורות חיים היא משימה לא פשוטה, כזו המצריכה ריכוז וזיקוק של הפרטים הכתובים בטופס עד לרמת המילה הבודדת, עד לרמת הפסיק. השאיפה היא ליצור טופס קורות חיים נקי, מקצועי, וכזה שמשקף אתכם בצורה הטובה ביותר אך בו זמנית לא מעמיס על הקורא. זכרו שהוא מקבל עוד עשרות אם לא מאות טפסים כמו שלכם, ואתם רוצים להתבלט מבלי להתיש את זה שאמור לקבל אתכם לעבודה.

יש תבנית שאיתה ניתן לעבוד?

ניתן למצוא באינטרנט תבניות לקורות חיים שעל בסיסן תוכלו לכתוב את קורות החיים שלכם. במיוחד אם מדובר במועמדות ראשונה שלכם למשרה ניהולית, מומלץ לראות דוגמא לקורות חיים של מנהל, ולהסיק מתוכם אילו פרטים אתם רוצים לכלול בקורות החיים שלכם. אל תעשו את הטעות הנפוצה ותשלחו את אותו הטופס לכל המעסיקים הפוטנציאליים שלכם. אם אתם אלו ששולחים אקטיבית את הטופס, ואתם יודעים לאן אתם שולחים אותו, נסו להתאים אותו עד כמה שאפשר למקום העבודה הספציפי שיקבל אותו. בכך אתם מעלים מאוד את הסיכויים שישימו אליכם לב, ויזמנו אתכם לראיון עבודה בדרך למשרת החלומות שלכם.