עשו ואל תעשו בראיון עבודה

ממש כפי שמלאכת כתיבת קורות חיים היא חשובה מאין כמוה וחייבת להיות מדויקת להפליא, כך גם הצעד הבא אחריה – ריאיון העבודה, חייב להיות מתוזמן היטב. כדי שתוכלו להשיג את התוצאה הטובה ביותר מראיון העבודה ולמקסם את הסיכויים שלכם לקבל את המשרה המיוחלת, הכנו לכם מדריך קליל עם מה שחובה לעשות בראיון ומה שבשום אופן לא כדאי.


כדאי לעשות (מאוד)

הכינו שיעורי בית

הכנה מוקדמת היא השלב החשוב ביותר בתהליך הריאיון, והוא גם הראשון שכדאי לעשות – עוד לפני שפגשתם את המראיין. אז איך עושים זאת נכון? ערכו מחקר קל על החברה עמה אתם נפגשים, כך תוכלו להפגין בקיאות במהלך הריאיון וכבר לצבור נקודות זכות אצל המעסיקים הפוטנציאליים. תוכלו לעיין באתר האינטרנט שלהם כדי להבין אילו פרויקטים ערכה החברה, מה חדש בארגון וכדומה, וכך להרחיב את המחקר.

עשו רושם ראשוני טוב

"אין שני לרושם ראשוני" זו ממש לא קלישאה מיותרת, היא ממש נכונה. אם הריאיון שלכם מתקיים פנים מול פנים, התחילו מלתכנן את הנסיעה שלכם למקום כדי להתכונן מראש וקחו בחשבו טווח ביטחון שיסייע לכם לא לאחר. בשום פנים ואופן אל תגיעו מאוחר לריאיון והעדיפו תמיד להקדים. הביאו עמכם את קורות החיים שלכם והקפידו לגלות בקיאות בתפקיד המוצע לכם.

גם המראה שלכם חשוב מאוד. התלבשו בצורה ראויה המכבדת אתכם ואת הסביבה שלכם והגיעו נקיים ומסודרים לפגישה.

הקשיבו והגיבו בהתאם

גם אם אתם מתרגשים וגם אם אתם ממש רוצים לגלות בקיאות בתפקיד ובריאיון באופן כללי, חשוב מאוד להיות ממוקדים, להקשיב למה שנאמר לכם או ששואלים אתכם – ואז להגיב בהתאם.

הכינו שאלות פתוחות

ראיון הוא לא רק "טקס" שבו אתם עונים על שאלות, אלא תוכלו להוסיף שאלות משלכם, לתהות בקול על דברים מסוימים ולגלות מעורבות בתפקיד ובמעמד.

"מכרו" את נקודות החוזק והמומחיות שלכם

וודאו שאתם מעבירים את נקודות החוזק שלכם למראיינים בצורה תמציתית, ממוקדת, עובדתית וכנה.

מה לא כדאי לעשות?

לא מדברים בצורה שלילית על מעסיקים בהווה או בעבר

זה דגל אדום וגדול מאוד לכל מראיין שעומד מולכם, לכן הימנעו מאוד מלעשות זאת. כשאתם מדברים בחוסר כבוד על מעסיקים קודמים, זה עשוי לגרום למעסיק לפקפק במקצועיות שלכם ולהניח שתעשו את זה גם כלפיהם בבוא היום.

לא מזייפים מידע

חשוב לענות על שאלות שנשאלות באופן כנה ככל שניתן. הסבירו ותארו את עצמכם ביחס למשרה המבוקשת, אך הקפידו שהמידע שאתם נותנים באמת משקף את החוויות שלכם בצורה אותנטית ושאתם לא "מזייפים" מידע כדי להתחבב על המעסיקים. אם יש משהו שאתם לא יודעים – אמרו זאת.

לא מתפרצים לדברי המראיין

אין דבר שמראה יותר חוסר כבוד מאשר לדבר תוך כדי שהמראיין שלכם מדבר. חשוב להיות מאזינים טובים ולשדר שאתם מכבדים את האחר, וגם בעלי יחסי אנוש מעולים ולכן מסוגלים להבין מתי עונים – ומתי מוטב להמתין עד שהמראיין יסיים את דבריו.