קורות חיים מקצועיים הם המפתח שעתיד לפתוח עבורכם את השער לקריירה הבאה שלכם, אבל את זה אתם כבר בטח יודעים. אתם גם וודאי יודעים שבקורות החיים חייבים להיות מפורטים הכישורים, הניסיון, היסטוריית העבודה שלכם וההישגים החשובים שהשגתם כדי שבבוא העת, מנהלי הגיוס יוכלו לקבוע האם אתם כשירים לתפקיד. אך האם יש דברים שאסור לכלול בתוך פורמט קורות חיים? האם יש פרטים שכדאי להשמיט מהמסמך? ובכן, בהחלט. והנה הם לפניכם.
ציון של קריירה רצויה – גם כשהיא לא
פעמים רבות אנו מציינים בקורות החיים את המשרות שהיינו רוצים להתקבל אליהן וברוב המקרים זה גם עוזר – אך לא תמיד. אם אתם מציינים קריירה כללית מדי או מגישים בקשות לעבודה שאינה תואמת את המטרות שלכם, אתם בעצם מאותתים למעסיק שאתם לא באמת יודעים מה אתם עושים, לכן במקרים רבים מוטב להשמיט את החלק הזה ובמקומו, אולי, להדגיש את היתרונות שאתם מביאים לשולחן ובאיזה אופן אתם יכולים להוסיף ערך לחברה.
כתובת פרטית
לא מעט אנשים בוחרים להוסיף את כתובת הבית המדויקת שלהם, למרות שהנתון הזה לרוב לא יהיה רלוונטי כלל. אתם יכולים לציין את שם העיר בה אתם מתגוררים, ככלות הכל הנתון הזה יכול לסייע למעסיק פוטנציאלי להבין האם אתם מתגוררים באזור גאוגרפי קרוב למקום העבודה או שיקולים נוספים, אך לא לפרט מעבר לכך. במיוחד בעידן הדיגיטלי, אתם לא רוצים שקורות החיים שלכם יפלו אל הידיים הלא נכונות ולכן מומלץ להימנע מפירוט יתר, מה גם שהוא לא רלוונטי לתפקיד.
"המלצות על פי בקשה"
אל תבזבזו 'נדל"ן טקסטואלי' על הקביעה שאתם יכולים להציג המלצות על פי דרישה. זה מיותר, והמעסיקים הפוטנציאלים שלכם יודעים שאם הם רוצים – הם פשוט יבקשו זאת מכם בזמן המתאים ואם זה יהיה רלוונטי.
גופנים מעוצבים מדי
המראה של קורות החיים שלכם חשוב והעיצוב שלו גם הוא, אך חשוב מאוד שגם הקריאה תהיה שוטפת ונעימה, ועל כן מומלץ לוותר על גופנים מהודרים מדי או מעוצבים מדי. במקומם, העדיפו להשתמש בגופן מקצועי ונקי שלא רק יהיה נעים לקריאה אלא גם ישדר שאתם מקצועיים.
השכלה תיכונית
אם זו לא המשרה הראשונה שלכם וגם לא השלישית, ואם חלפו הרבה שנים מאז שהייתם בתיכון העדיפו להימנע מאזכור השכלה תיכונית – זה פשוט לא ממש רלוונטי. במיוחד אם כבר השלמתם את השכלתכם האקדמאית, המעסיקים הפוטנציאלים יסיקו מכך שאתם בוגרי תיכון. אך למרות שאנו ממליצים זאת, יש כאן סייג אחד: אם אתם רוצים להדגיש משהו דרך ציון מקום הלימודים – עשו זאת. למשל, אם פתחתם עסק כשהייתם בתיכון, זה לחלוטין משהו שאתם יכולים להכניס בסעיף ניסיון בעבודה.
תמונה שלכם
תמונה אישית עלולה לגרום לאפליה, ולכן מומלץ שלא לכלול אותה בקורות החיים שלכם. באתר האישי שלכם, בלינקדאין או בפרופילים השונים שלכם במדיה החברתית וודאי יש תמונה, ואם המעסיק ירצה – הוא פשוט יצפה בה שם.