הכי חשוב – ניסיון תעסוקתי
בכל פנייה, לכל עבודה, ובכל מקצוע מומלץ להתחיל את קורות החיים בניסיון התעסוקתי שלכם. ההיסטוריה התעסוקתית שלכם מעידה לא רק על תחום העיסוק שבו בחרתם, אלא היא גם מוסרת מידע חשוב על ההתמחות הספציפית שלכם, על ידע מקצועי שרכשתם ואפילו על יכולות הייחודיות לכם. כדי להקל על מגייסי כוח האדם ולאפשר להם לקבל את כל המידע הנדרש להם, מומלץ לפרט בכמה מילים על כל מקום עבודה קודם שלכם. אין צורך לכתוב פסקאות ארוכות, להיפך, כדאי לקצר. ציינו את שם התפקיד המקצועי ואת תחומי האחריות שלכם והתמקדו בעיקר בתפקידים הרלוונטיים לתפקיד שאליו אתם מגישים את מועמדותכם.
השכלה והכשרה
ניסיון תעסוקתי הוא זה שלוכד את עיקר תשומת ליבו של המגייס, אך מה לגבי מועמדים שטרם צברו ניסיון בתחום המבוקש? במקרה הזה כדאי לעיתים להתמקד דווקא בהשכלה שרכשתם ובהכשרות מיוחדות שהשתתפתם בהן. אם לדוגמה סיימתם כעת תואר ראשון בתקשורת או בכלכלה, וכל הניסיון התעסקותי שלכם מתמצה במלצרות או בעבודה במוקד שירות, ציינו רק את מקומות העבודה המרכזיים והדגישו תפקידים הכוללים תחומי אחריות הרלוונטיים למשרה החדשה. בסעיף ההשכלה וההכשרה פרטו על תחומים שהתמחיתם בהם, ואם סיימתם את הלימודים בהצטיינות מומלץ בהחלט לציין גם את הפרט הזה.
כישורים מיוחדים
סעיף הכישורים המיוחדים אינו נחוץ בכל קורות חיים, אך ישנם תפקידים שחשוב מאוד לציין את הכישורים בכל זאת, לעיתים אפילו לפני סעיף ההשכלה. למשל, אם אתם מגישים מועמדות לתפקיד המחייב הכרה של מערכות מחשוב מורכבות, או תפקיד המתאים לדוברים של שפות רבות, חשוב מאוד לציין זאת מאחר שפרטים אלו עשויים להעניק לכם נקודות זכות ולהוביל לראיון המיוחל. לכן, אם מעוניינים להגיש מועמדות לתפקיד מסוים, קראו היטב את תיאור התפקיד, את היכולות והכישורים המבוקשים והבליטו את הכישורים שלכם שבזכותם אתם ראויים לתפקיד זה.
קצת עליכם
לסיום, אם טרם צברתם ניסיון רב במקצוע מסוים, יש דרך נוספת ללכוד את תשומת ליבו של המגייס. קורות חייםהם הזדמנות מצוינת לספר קצת על עצמכם, על תחומי העניין שלכם, ולא פחות חשוב מכך – על פעילות התנדבותית או על השתתפות בפרויקטים ייחודיים העשויים להיות רלוונטיים למשרה. סעיף זה יופיע בדרך כלל בסוף קורות החיים, אך אם אתם פונים למשרת ג'וניור שאינה דורשת ניסיון, יש לסעיף זה חשיבות רבה וכדאי לתת לו את הכבוד הראוי לו.