טיפים חשובים לקורות חיים של מתכנת

תחום ההייטק בכלל והתכנות בפרט נחשב לאחד המבוקשים ביותר היום. תנאים מעולים, משכורות גבוהות, ואפשרויות קידום – כל אלו מושכים אל התחום לא מעט אנשי מקצוע מוכשרים ומנוסים מאוד. לכן, למרות הביקוש הרב, עדיין ישנה תחרות רבה על כל משרה, בייחוד כאשר מדובר בתפקידים מרכזיים ומרתקים. במצב זה, כדי ללכוד את תשומת ליבם של המגייסים, יש לכתוב את קורות החיים באופן שיבליט אתכם לעומת כל המועמדים האחרים. איך עושים את זה? הנה הטיפים החשובים ביותר.

מבנה מסודר

זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל כשכותבים קורות חיים למשרת מתכנת צריך קודם כל לחשוב על מי שצפוי לקרוא אותם. גם בתחום התכנות חשוב להקפיד על כתיבת קורות החיים בהתאם לכללים הבאים:

  • עמוד אחד: אחרי שכבר עברת דבר אחד או שניים בחיים, סביר להניח כי יהיה לך הרבה מה לכתוב על עצמך. עם זאת, קורות החיים לא נועדו לפרט את סיפור חייך. יש להתמקד רק בפרטים הרלוונטיים למשרה ולתמצת את קורות החיים לעמוד אחד בלבד.
  • פרטים אישיים: פרטי קשר צריכים להיות במקום בולט, כך שהמגייסים יוכלו למצוא אותם בקלות וללא מאמץ.
  • פונט אחיד: שימו לב שאתם בוחרים בפונט אחיד, רצוי בפונט סטנדרטי כגון אריאל, כזה שנראה טוב גם על דף מודפס וגם על גבי צג המחשב.

עברית או אנגלית?

זאת אחת השאלות המורכבות ביותר, והתשובה לה היא "זה תלוי". אם אתם פונים למשרה המנוסחת בשפה העברית ומתרשמים שעיקר שגרת העבודה תתבצע בעברית לא תמיד יהיה מומלץ לפנות באנגלית. לעומת זאת, אם מדובר במשרת תכנות בחברה שבסיס הלקוחות שלה נמצא בחו"ל סביר להניח שעדיף לבחור בקורות חיים בשפה האנגלית.

אז לסיכום סוגיה זו, הנה הטיפים:

  • הכירו את החברה: לפני שאתם מגישים מועמדות למשרה קראו קצת על החברה ועל אופן ההתנהלות שלה ובהתאם לזה בחרו בשפת הפנייה שלכם.
  • עריכה והגהה: החלטתם לפנות בשפה האנגלית? מצוין! כעת ודאו שקורות החיים שלכם כתובים נכון וללא שגיאות. בעת הצורך, רצוי מאוד להשקיע בשירותי עריכה והגהה שיסייעו ללטש את הניסוחים ולוודא שאין טעויות כתיב מביכות.
  • הכינו שתי גרסאות אך שלחו אחת: אם אתם נמצאים בשלב של חיפוש עבודה, תמיד כדאי שיעמדו לרשותכם שתי גרסאות של קורות חיים. האחת בעברית, והשנייה באנגלית. עם זאת, כאשר אתם שולחים קורות חיים למשרה שלחו תמיד את אחת הגרסאות בלבד.

הכי חשוב – ניסיון!

בעת הגשת קורות חיים למשרת מתכנת תידרשו כמובן לציין את היקף ההשכלה וההכשרה שלכם בתחום הרלוונטי. ואכן מומלץ לציין את תחום הלימודים, מקום הלימודים ואת שפות התכנות שלמדתם. אבל הסעיף החשוב ביותר בקורות החיים הוא דווקא הניסיון המקצועי שצברתם. כי גם אם למדתם שפת תכנות מסוימת או התמחיתם בתחום מסוים בזמן הלימודים, הניסיון המקצועי שלכם הוא זה שמצביע בצורה הברורה ביותר על הכישורים שלכם ועל ארגז הכלים שאתם מביאים עמכם לתפקיד החדש.

סעיף הניסיון צריך להופיע בראש קורות החיים, מתחת לפרטים האישיים שלכם. פירוט הניסיון הזה צריך לכלול כמובן את תיאור התפקיד שמילאתם, אך כדי למשוך את תשומת ליבם של המגייסים מומלץ לדבר תכלס. תארו את ההישגים שלכם בכל תפקיד (במשפט אחד), הדגישו לדוגמה בכמה שיפרתם זמני תגובה והסבירו כיצד עשיתם זאת. ואם אתם מתחילים בתחום, פרטו על פרויקטים שלכם והוסיפו קישורים שיאפשרו למתגייסים להתרשם מיכולותיכם.

לסיכום, כדי להגיע לראיון למשרה המבוקשת, בצעו מחקר ראשוני על החברה שאליה אתם פונים. הכירו היטב את התפקיד ואת דרישותיו, היו תמציתיים והתקדמו בכישורים, בהשכלה ובניסיון הרלוונטיים למשרה.