- עיצוב נכון: דמיינו איך הייתם מתייחסים לערמה תפוחה של קו"ח שנמצאת על שולחנכם. כנראה הייתם מציצים מעט בכל אחד ומתייחסים לאלה שמושכים את העין. כך עושה גם המעסיק המחפש עובד אחד או כמה עובדים במקסימום. חשוב לבחור פונט מתאים בגודל סטנדרטי, לשמור על רווחים ועל שוליים, כדאי להשתמש בבולטים, להדגיש דברים חשובים אך לא רבים מדי.
- התאמת התוכן למשרה המבוקשת: נכון, אם תראו דוגמה לקורות חיים של חיילים משוחררים כנראה שאין בהם שורות רבות המספרות על ניסיון תעסוקתי. עדיין ישנם דברים שעשיתם במשך השנים, גם אם הם לא עבודה פרופר שיכולים להיות רלוונטיים. כך, אם זו משרת הדרכה למשל, כדאי גם לכתוב שהייתם מדריכים בתנועת נוער וכמובן אם הייתם בתפקיד הדרכה או תפקיד פיקודי בצבא. אפשר להשתמש במילות מפתח בהן בחר המעסיק לתאר את המשרה ולשלב אותן בקורות החיים.
- למקם את הניסיון הצבאי בראש העמוד: בתור חיילים משוחררים מומלץ להתחיל עם תפקידכם בצבא. פרטו ככל שניתן על תפקידכם הצבאי, אילו כישורים רכשתם בו, מה נדרש מכם לעשות ולהוציא מעצמכם. אם התפקיד בצבא אינו דומה למשרה, עדיין כישורים שרכשתם ופיתחתם כמו אחריות או עבודת צוות תמיד יהיו רלוונטיים לכל תפקיד. בהמשך פרטו על ההשכלה שלכם, על הלימודים בתיכון, המגמה בה למדתם או מקצועות שעשיתם ברמה של 5 יחידות. פרטו גם על פרויקטים או מסגרות בהם לקחתם חלק אם המידע רלוונטי.
- התנסחות בשפה רהוטה וללא שגיאות כתיב: שפה רהוטה והתנסחות טובה חשובות גם אם התפקיד הוא עבודה פיזית נטו. צורת ההתנסחות שלכם נותנת למעסיק רושם כללי עליכם. חשוב לכתוב בצורה בהירה ולא להגזים או להפריז בעובדות שונות וכמובן לא לשקר, הדבר יכול בקלות להפיל אתכם בהמשך, למשל אם תזומנו לראיון.
- המלצות: אם יש לכם המלצה של אדם המכיר אתכם בהיכרות שיכולה להיות רלוונטית כמו מפקד בצבא או אחראי בתנועת נוער או מסגרת אחרת ציינו זאת בסוף קורות החיים.
לסיכום, קורות חיים, גם אם אתם חיילים משוחררים ללא עבר תעסוקתי עשיר, הם כרטיס הביקור שלכם ולכן חשוב לשים לב הן לעיצוב והן לתוכן שהם כוללים. אנו ברזומה נמצאים כאן כדי לסייע בכל שאלה.