הדרך הנכונה לכתיבת קורות חיים בתעשיית ההייטק

הרבה מקצועות יש בעולם, אך אין כמו מקצוע ההייטק כדי להוריד מהמועמדים אליו כמה שנים טובות. זהו מקצוע תחרותי, דורש מאוד – אך גם בעל ביקוש עצום. אם אתם רוצים להיות בצד הטוב של תעשיית ההייטק, הצעד הראשון בדרך לשם הוא כתיבת קורות חיים ייעודיים למשרות הרלוונטיות בעולם הזה: כמה שיותר טכני, מסודר וכזה שיבליט אתכם לטובה על פני השאר. הנה כמה דרכים לכתיבת קורות חיים למשרת הייטק מנצחת.


מתחילים בפורמט

בחירת הפורמט או התבנית שיציגו את קורות החיים שלכם הוא הצעד הראשון בדרך לקורות חיים מוצלחים – ומותאמים פלטפורמה. האמירה לפיה "אין שני לרושם ראשוני" לגמרי נכונה גם כאן. קורות החיים שלכם הם הרושם הראשוני של המעסיק הפוטנציאלי שלכם, ולכן חובה לבחור פורמט קורות חיים המתאימים למקצועות הטכנולוגיים: פרישה קלה לקריאה, סגנון המתאים להזדמנות העבודה העומדת על הפרק ופירוט מסודר אך תמציתי של המיומנויות שלכם, כולל הניסיון שרכשתם.

על קצה המזלג

הנה כמה מהפרטים שחייבים להיות בקורות החיים שלכם:

  • שם ופרטי התקשרות
  • סיכום אישי קצר
  • ניסיון תעסוקתי
  • השכלה
  • כישורים רלוונטיים
  • בנוסף תוכלו לכלול, בהתאם לצורך: פרסים שזכיתם בהם, פרויקטים שהובלתם ופרטים כלליים של מעסיקים או גורמים מקצועיים שיכולים להמליץ עליכם

כשאתם מציינים את המידע הזה, חשוב להוסיף את פרקי הזמן הרלוונטיים בהם צברתם את הניסיון המדובר: ממתי עד מתי עבדתם בתפקיד, מתי קיבלתם את הפרס ואם סיימתם את הלימודים לאחרונה, אז גם את שנת סיום הלימודים. כך זה ייתן למעסיק את תחושה נכונה יותר לגבי הזמן שאתם בתחום ומסלול הקריירה שלכם עד כה.

סיכום אישי קצר שמשאיר רושם

חלק ממחפשי העבודה בוחרים שלא לכלול הצהרה אישית בפתיחת קורות החיים שלהם, כיוון שהם חוששים שהדבר יבלבל את המעסיק ואולי גם לא יהיה רלוונטי באמת למטרת חיפוש העבודה. אנו ממליצים בחום לעשות זאת, על אף שמדובר בפורמט טכני המיועד לקריירה טכנית. אין צורך להכביר במילים או להשתפך ברגשנות, אלא בעיקר לכתוב בשניים או שלושה משפטים מה הקשר שלכם למשרה, לתפקיד הספציפי או לתחום הכללי. כך תחזקו את הקשר שלכם למשרה, תגרמו למעסיק הפוטנציאלי להבין את הרלוונטיות שלכם לתפקיד ותעלו את הסיכויים שלכם שהמעסיק ירצה להמשיך לקרוא – ולחזור אליכם.

אתם מומחים? תשויצו. 

סביר להניח שמנהלי הגיוס הבוחנים את קורות החיים, "יבלו" בקריאתם כמה שניות בודדות, וכיוון שסביר להניח שהקריאה שלהם תתחיל מלמעלה למטה, עשו להם (וכמובן – לעצמכם) טובה והציגו את האני הכי טוב שלכם – כבר בהתחלה.

אם, למשל, סיימתם ממש עכשיו את הלימודים, סביר להניח שההישגים והמיומנויות מבוססות הפרויקט שפיתחתם במהלך הקריירה הלימודית שלכם הם אלה שיובילו את קורות החיים שלכם, וזה לגמרי בסדר.

עם זאת, אם אתם חלק מכוח העבודה כבר מספר שנים, "השוויצו" בניסיון העבודה שצברתם, בהצלחות, בקריירה ובכישורים שצברתם בעבודה. המעסיק שלכם רוצה לדעת למה אתם מסוגלים – הראו לו!