איך לעבור ראיון עבודה?



אז הגשתם קורות חיים מעולים, וקיבלתם זימון לראיון עבודה פרונטלי? ברכות! עכשיו זה הזמן להתכונן לראיון העבודה על מנת שהמעסיקים לא יוכלו שלא לקבל אתכם לעבודה!

הכנה לראיון עבודה

אם אתם רוצים לעבור ראיון עבודה אתם צריכים קודם כל לעשות קצת שיעורי בית.

לפני הכל- יש לבצע מחקר מעמיק על מקום העבודה – מה החברה עושה, מי הלקוחות שלה ומה היתרונות שלהם בשוק. במקביל כדאי לחקור וללמוד על דרישות התפקיד ופועלו. מומלץ לנסח מראש תשובות לשאלות המעסיקים, וכמובן לשאלה הנפוצה והמאיימת מכולן- "ספר/י לנו על עצמך". (תשובה לשאלה זו צריכה להיות קצרה, מדויקת ומעניינת- שאינה תקציר קורות החיים שלכם אלא "מי אתם"- איזה מין אנשים אתם ומה תחום ההתמקצעות הראשי שלכם. במה אתם טובים, ובדרך עקיפה- איך אתם יכולים לתרום לחברה).

לאחר שכתבתם לעצמכם את התשובות לכל השאלות האפשריות שיכולות להישאל בראיון- כמו "מנה תכונות חיוביות ושליליות בך", "מדוע עזבת את מקום העבודה הקודם", "מה הביא אותך דווקא אלינו" – התאמנו על לענות תשובות אלה בעל פה. זה יכול להיות מול חבר או חברה, ואפילו מול המראה.

איך לעבור ראיון עבודה בהייטק

ההמלצה הבאה מומלצת בעיקר למועמדים לעבודה בהייטק, אבל מדובר בהמלצה לחיים – חזקו את רשת הנטוורקינג שלכם. בעידן הדיגיטלי מאוד חשוב להכיר את האנשים הנכונים במקומות הנכונים – אלו שיוכלו מחר בבוקר לפתוח לכם את הדלת בארגון.

אם תעשו קצת בדיקות מקדימות לפני הראיון, בין היתר בפלטפורמות כמו לינקדאין, תוכלו לאתר אנשי קשר רלוונטיים שמכירים את המראיין/נת העתידי שלכם ואולי יוכלו לשפוך קצת אור על מה חשוב להם. ברגע שתבינו מה סט היכולות והכלים שהמראיינים הפוטנציאליים מחפשים – יהיה לכם קל יותר להתאים את עצמכם למשרה.

סיימתם להתאמן ולהתכונן, והיום הגדול הגיע.

איך עוברים את הריאיון ומתקבלים לעבודה?

הקפידו על הופעה

הרושם הראשוני הוא תמיד פרמטר. הקפידו על הופעה נקייה, סולידית ומסודרת. רצוי ללא בישום וכמובן ללא ריח של סיגריות או דיאודורנט חזקים מדי. יש להימנע ממראה בולט וצעקני - שכן המעסיקים יעדיפו נשים ואנשים אשר מתבלטים בתכונותיהם הפנימיות ולא במראה החיצוני.

הגיעו בזמן

הגעה בזמן לראיון עבודה זה כמובן כלל ברזל ורק במקרים קיצוניים אפשר לבקש לדחות או לשנות מועד, וזאת כמה שיותר זמן מראש. איחור לראיון העבודה אפילו בדקות בודדות מראה על חוסר מוטיבציה וחוסר מקצועיות. היזהרו מפקקים וצאו הרבה לפני הזמן, אם תגיעו מוקדם מדי, מומלץ לשבת רגע באוויר הפתוח לנשימה והורדת לחץ הדם לפני הכניסה לראיון.

תחילת ראיון עבודה

כבר בכניסתכם למשרד או מקום המפגש, בואו עם חיוך, עם ברק בעיניים, הראו התלהבות ממשרדי החברה, הראו התרגשות קלה ובעיקר נכונות להיות במקום בו אתם נמצאים. המעסיקים ירצו לשכור עובד בעל מוטיבציה ונכונות לעבוד דווקא במקום העבודה הזה.

תוכן הראיון

נכנסתם, לחצתם ידיים (בחיוך!) והתיישבתם. מה עכשיו?

שימו לב לשפת הגוף שלכם- היא זו אשר מותירה את הרושם הגדול ביותר. שבו בגב זקוף עם נטייה קלה קדימה, דבר המראה על עוצמה, ביטחון, כבוד והקשבה. דברו ברור ובביטחון, הראו פתיחות ונכונות לענות על השאלות והקפידו על כושר ביטוי גבוה אך לא מתחכם מדי.

שמרו על הקשבה רבה לדבריו של המראיין והקפידו לענות תשובות מלאות. שמרו על ביטחון עצמי והדהדו לעצמכם בראש את כל התכונות הטובות שלכם ולמה המראיינים יתאהבו דווקא בכם.

שתפו פעולה עם המראיין, שמרו על אנרגיה קלילה ומסרו ביוזמתכם אינפורמציה הנראית לכם רלוונטית. אמנם המראיין מנהל את השיח אולם יוזמה היא דבר מבורך (אך שימו לב שאינכם הופכים למנהלי הראיון). מומלץ להביע התעניינות בחברה ופועלה ולשאול שאלות בנושא זה, דבר המראה נכונות לעבודה בחברה, אולם לא להיות לגמרי בורים בנושא זה, שכן עשיתם שיעורי בית ואתם כמובן מכירים את החברה ורוצים להיות חלק ממנה. אל תשכחו שראיון עבודה הוא לא חד צדדי, גם אתם מראיינים את מקום העבודה ורוצים לבדוק מידת התאמה הדדית.

איך לענות על השאלות?

יש לשים לב שהתכונות אותן אתם משייכים לעצמכם ומה שאתם מספרים על עצמכם תואם לדרישות התפקיד. אם לדוגמה התפקיד כולל עבודה בצוות הדגישו את יכולותיכם בנושא זה ומומלץ להציג ניסיון ודוגמאות מהעבר שמעיד על יכולות אלו. בשאלות על עבודות ועיסוקים בעברכם הקפידו להדגיש את העיסוקים הרלוונטיים למקום העבודה אליו אתם רוצים להתקבל, דברו בכנות ובפתיחות, היזהרו מ"ללכלך" על מעסיקים קודמים והקפידו לשמור על חיוביות, ורצון ללמוד ולהתפתח.

הדגישו את הנושאים המשותפים שיש לכם ולעסק או החברה אליה אתם רוצים להתקבל. ספרו על הקשר שלכם לתחום העיסוק ולמה דווקא תחום זה מעניין אתכם. הראו שאתם שם מהסיבות הנכונות - מתוך מוטיבציה ורצון להתפתח בתחום, ולא בגלל השכר.

זכרו - בתום יום הראיונות המעסיקים זוכרים את המועמדים החיוביים, החייכנים, המנוסים בתחום הרלוונטי, אלו שהשאירו חותם חיובי ונראים בעלי מוטיבציה ורצון להתפתח בתחום, וכן אנשים יוזמים אשר יעניקו לחברה את מלוא תשומת ליבם וישאפו לתת ולשפר את החברה מתוך תפקידם. היו האנשים האלה!

שיהיה לכם המון בהצלחה!